Bedrijfsprofiel SIGGIS

SIGGIS NV is een Belgische KMO, met een dochterbedrijf in Frankrijk, gespecialiseerd in de integratie, ontwikkeling, opleiding en ondersteuning van geografische informatiesystemen (GIS). SIGGIS staat voor “Spatial Intelligence Genuine & Generic IT Solutions”: het integreren van ruimtelijk inzicht in de bedrijfsprocessen van organisaties.

SIGGIS staat steeds voor een doelgerichte en pragmatische aanpak. Dankzij onze ruime ervaring in uitlopende domeinen en een gezonde mix aan opgeleid én ervaren personeel (informatici, ingenieurs en ruimtelijke wetenschappers) slagen we er telkens in om ons snel in te leven in de specifieke behoeften van de gebruikers. SIGGIS gaat steeds op zoek naar toekomstgerichte oplossingen, op basis van technologie die haar deugdelijkheid reeds heeft bewezen. Wij zijn pas tevreden als het resultaat overdraagbaar, toegankelijk en “open” is. Dit doen we zodat u zelf beschikt over de nodige kennis, zelfredzaamheid en onafhankelijkheid om uw investering optimaal te laten renderen.

SIGGIS werd opgericht in 2008 door Henri Van Oosterwyck en Lieven Verheust, twee zeer ervaren GIS-experten. Het bedrijf telt momenteel een veertigtal medewerkers en heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 5 miljoen euro.

Sinds 2010 voldoet het kwaliteitsmanagementsysteem van SIGGIS aan de internationaal erkende ISO 9001:2008 norm. De nadruk ligt hierbij op het effectief meten van de klanttevredenheid en de daaruit voortkomende kwaliteitszorg en de continue verbetering van de bedrijfsprocessen. Dankzij deze continue aandacht voor kwaliteit ontwikkelde SIGGIS zich tot een klantgerichte, doeltreffende en efficiënte organisatie.

SIGGIS is als actief lid nauw betrokken bij de vakverenigingen in ons land die het gebruik van geo-informatie promoten. Deze vakverenigingen zijn onder andere; Flagis, AM-FM GIS BeLux en Agoria GEO-ICT.

Begin 2014 werd de Franse dochteronderneming SIGGIS SAS opgericht met een zetel in Parijs. Van hieruit breidt SIGGIS haar activiteiten uit naar de Franstalige markt in de rest van Europa en Afrika.

De SIGGIS-groep beschikt over medewerkers met complementaire profielen die een brede waaier aan opdrachten kunnen uitvoeren, zowel zelfstandig als in teamverband. Zoals u wel weet is het IT landschap snel evoluerend door zijn innovatieve karakter. Hierdoor hechten we bij SIGGIS veel belang aan bijscholing en permanente vorming van het personeel. Zowel via training en zelfstudie voor het behalen van certificaten maar ook via deelname aan studiedagen en internationale conferenties.

Activiteiten

Geografische informatie en ruimtelijk denken biedt een meerwaarde in elke organisatie, maar bij uitstek in de publieke sector en bij nutsbedrijven. SIGGIS is dienstverlener bij een aantal steden en gemeenten, bij bijna alle Vlaamse provincies, bij alle regionale overheden van ons land, bij verschillende federale overheidsdiensten en zelfs bij internationale organisaties zoals de Europese Commissie en de NAVO. Alle belangrijke drinkwatermaatschappijen in Vlaanderen zijn klant bij SIGGIS, evenals Eandis, Elia en Telenet. SIGGIS is ook actief in Nederland, het Groothertogdom Luxemburg, Frankrijk en Afrika.

SIGGIS heeft al honderden projecten gerealiseerd, gaande van een korte bijscholing in ons leslokaal tot meerjarige raamcontracten in de kantoren van de opdrachtgever. Enkele voorbeelden:

  • GIS-behoefteanalyse en business analyse
  • Complete GIS-projecten (functionele en technische analyse, ontwikkeling, testen, installatie, documentatie, opleiding, ondersteuning tijdens waarborgperiode)
  • Adaptief onderhoud en migratie van bestaande GIS-omgevingen
  • Beheer, migratie, verwerking en ruimtelijke analyse van geografische data en cartografische rapportering
  • Integratie van Enterprise GIS met andere Enterprise systemen en bedrijfsprocessen (ERP, BI …)
  • Levering en onderhoud van GIS-software, inclusief helpdesk
  • GIS-opleidingen, op basis van standaard trainingsmateriaal of maatwerk

Technologie

Overeenkomstig met onze bedrijfsvisie, zoekt SIGGIS steeds toekomstgerichte oplossingen, hierbij vinden we het wiel niet opnieuw uit, maar bouwen we verder op basis van technologie die haar deugdelijkheid reeds heeft bewezen.

SIGGIS is een bevoorrechte partner en verdeler van Esri (Redlands, CA, USA), de wereldleider inzake GIS-software. Alle SIGGIS medewerkers hebben en onderhouden een uitstekende kennis van het ArcGIS platform en ruimtelijke databanken.

SIGGIS is tevens verdeler van een brede waaier van aaneensluitende specifieke oplossingen met een bijkomende meerwaarde in functie van de behoeften van de opdracht. Het betreft o.a. Geocortex (Latitude Geographics), ArcFM (Schneider Electric), UT (AED-SICAD), FME (Safe Software), sdi.suite (con terra), Galigeo, GEONIS Plantmanagement (Geocom) en Oracle. Deze bouwstenen zorgen ervoor dat ontwikkelingen en maatwerk voor elke afzonderlijke opdracht beperkt blijven. Dankzij voornoemde bedrijven en de daarbij horende wereldwijde gebruikersgemeenschap, staan ze garant dat de geboden oplossing steeds “future proof” is en probleemloos mee kan evolueren met de mainstream IT.

Naast deze specifieke GIS-technologie-leveranciers, beschikt SIGGIS ook over een heel netwerk van ICT-bedrijven. Met deze bedrijven worden ad-hoc partnerships aangegaan bij het realiseren van projecten. Deze partners staan in voor het bijdragen van complementaire inhoudelijke kennis of kennis over technische aspecten. (zoals kennis van de sector van de opdrachtgever en zijn bedrijfsprocessen, hardware, hosting, design,…) Daarnaast leveren onze partners resources aan zodat we projecten tijdig en succesvol op kunnen leveren. Het betreft o.a. Alsic, Arch & Teco Group, Capgemini, CEVI, Ferranti Computer Systems, HP-Belgacom, Ordina, Technum, Schneider Electric en Trasys.