Blog

10 Jaar SIGGIS !

Op dinsdag 25 september vindt onze jubileumconferentie plaats in Zaventem, naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan.

We hebben een boeiend programma uitgewerkt, waarin vooral vóóruit gekeken wordt naar de nieuwste technologische evoluties in de GIS wereld.

Het programma, praktische informatie en het inschrijvingsformulier kan je hieronder vinden.

09:30 – 10:00 Registration
10:00 – 10:30 Welcome – SIGGIS 10 Years
10:30 – 11:45 Customer Stories
Including De Watergroep, Port of Antwerp, ASTRID, European Commission, Hulpverleningszone Centrum, Provincie West-Vlaanderen
11:45 – 12:30 GIS – What’s next
12:30 – 14:00 Lunch and networking
14:00 – 14:45 Desktop GIS
ArcGIS Pro is becoming the new standard for Desktop GIS even though it can be completely integrated in an enterprise and cloud GIS environment. We will show you the latest and greatest of Pro including use of real-time data, 3D multipatch integration, machine learning, artificial intelligence and video integration tools
14:45 – 15:30 Enterprise and cloud GIS
Both enterprise and cloud GIS are the full integration of all desktop and web based tools and data. Portal for ArcGIS and ArcGIS Online are the central hubs of this integration. We will show you how to set up collaboration between portals and/or AGOL, build custom interfaces on Portal and design your own vector tile base maps with custom visualisations
15:30 – 16:00 Coffee Break
16:00 – 17:00 Web GIS
Web GIS is complementing and partially replacing desktop GIS through powerful and focused applications and functionalities. We will show you how to use cloud reporting and workflow services as well linked application functionalitie to visualize data in linear or schematic representation with ArcGIS Server, Portal or Geocortex
17:00 – 18:00 Reception
18:00 – 19:30 Food Trucks
19:30 – 20:15 Conferencier Bert Kruismans
Bert is known as a standup comedian, columnist and presenter in Flanders, Wallonia and Brussels.
From 20:15 Dessert – SIGGIS 10 Years

Plaats
SIGGIS, Excelsiorlaan 25, 1930 Zaventem

Schrijf je nu in:
https://goo.gl/forms/81f0cQTzcqrKaLkj1

SIGGIS vervoegt de NRB-groep

Henri Van Oosterwyck (SIGGIS) en Eddy Pacquée (CEVI/Logins/ NRB GROUP) ondertekenden op 24 mei 2018 het akkoord, dat maakt dat SIGGIS NV en SIGGIS SAS vanaf heden deel uitmaken van de NRB Group en dit onder de leiding van CEVI/Logins.

De SIGGIS groep (Spatial Intelligence, Genuine & Generic IT Solutions) realiseert een jaarlijkse omzet van 4,5 miljoen euro en is gespecialiseerd in GIS-software en GIS-consultancy.

De belangrijkste klanten zijn de nutssectoren, de publieke overheden en de industrie. SIGGIS blijft Esri subdistributor in België en is Geocortex en UT reseller in België en Frankrijk. Het nieuwe directiecomité bestaat uit: Christoph Verheecke (CEO) en Eddy Janssen (COO). Het voormalige management: Henri Van Oosterwyck, Lieven Verheust en Peter Vansteenkiste blijven als sleutelpersonen aan boord en verbonden er zich toe het nieuwe directiecomité maximaal te ondersteunen.

Met een geconsolideerde omzet van 323 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers behoort de NRB Groep vandaag tot de top van de Belgische ICT-sector. NRB helpt zijn klanten de troeven van ICT ten volle te benutten. NRB biedt een compleet gamma van diensten aan rond vier assen: consultancy-, software-, infrastructuur- & clouddiensten en managed staffing.

NRB implementeert en beheert de IT- infrastructuur van zijn klanten, “on premise” bij de klant, in de publieke cloud of vanuit zijn eigen datacenters gevestigd in Herstal en Villers-Le-Bouillet. NRB ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt ook diverse applicaties (mainframe of open systemen). De toetreding van SIGGIS tot de NRB Group, die reeds een participatie heeft in andere sectorspecifieke ondernemingen zoals Xperthis, Civadis, CEVI/Logins, Afelio and Trasys International, zorgt ervoor dat NRB nu ook over een GIS-competentiecentrum beschikt.

SIGGIS Group en CEVI/Logins gebruiken dezelfde technologie, delen belangrijke klanten zoals de steden Antwerpen en Gent en de provincies en delen dezelfde ICT-uitdagingen. Dit betekent een wereld vol opportuniteiten en synergiën voor twee uiterst complementaire bedrijven.

De nieuwe aandeelhouders engageren zich naar de klanten om de dienstverlening verder te verbeteren en een aanbod te voorzien dat de volledige levenscyclus van een IT-oplossing omvat: van idee tot uitwerking, van uitwerking tot hosting van de applicaties. We zijn ervan overtuigd dat onze gebundelde krachten een positief effect zullen hebben op de dienstverlening naar onze klanten.

Provincie Antwerpen maakt zelfstandig meldkaart voor de Eikenprocessierups

De eikenprocessievlinder komt van origine uit Zuid-Europa. De soort heeft in België geen natuurlijke vijanden en daardoor ontstaan in het voorjaar grote populaties rupsen.

Deze populaties zijn een probleem omdat de rups toxische haartjes heeft. Deze breken gemakkelijk af en via de lucht kunnen de haartjes op voorbijgangers vallen of ingeademd worden. Hierdoor ontstaat huidirritatie en zelfs astma.

Provincie Antwerpen wil mogelijke probleemhaarden zo snel mogelijk opsporen. Het heeft hiervoor een website gemaakt waar burgers waarnemingen kunnen melden.

Dit meldportaal is gemaakt met ArcGIS en Geocortex. De provinciale GIS-cel heeft de toepassing zelfstandig opgezet.

Links :

VRT
Meldportaal

De nieuwe geavanceerde Geokijker van het Vlaamse Verkeerscentrum, in recordtempo opgeleverd door SIGGIS

Om geografische informatie optimaal te verspreiden heeft het Vlaams Verkeerscentrum sinds jaren een interne viewer genaamd Geokijker. De originele viewer was het resultaat van graduele ontwikkeling op basis van Adobe Flex/Flash en ArcGIS. Er zijn meerdere integratoren betrokken geweest, waaronder SIGGIS. Het Verkeerscentrum wenste de Geokijker te migreren naar een moderner platform, met onder andere responsive design en een betere integratie van beheerstaken.

Om dit doeltreffend en kosteneffectief te bewerkstelligen heeft het Verkeerscentrum gekozen voor Geocortex Essentials en de ervaring van SIGGIS. Geocortex is een REST-gebaseerde toolkit die bovenop ArcGIS Enterprise functioneert. Het laat toe om geavanceerde HTML5-viewers, formulieren en workflows te configureren. Programmatie is geen vereiste, maar wel mogelijk.

Dankzij Geocortex en de inzet van 25 dagen consultancy is de nieuwe Geokijker op tijd en in-scope opgeleverd. Deze timing is inclusief testen en releasing via het OTAP-principe.

De nieuwe Geokijker is beschikbaar binnen het beleidsdomein Mobiliteit en Openbare Werken en toont live de status van het Vlaamse snelwegennetwerk en assets, zoals meetlussen, camera’s en segmenten. Allerhande bevragingen en analyses kunnen worden uitgevoerd en er is ook integratie van live videobeelden. Het systeem werkt op basis van gebruikersgroepen, zogenaamde Rollen die bepalen wat gebruikers kunnen zien en doen. Zo kunnen bijvoorbeeld Beheerders zich aanmelden en gegevens toevoegen of aanpassen. Bijkomend zijn handige professionele printtemplates beschikbaar en worden de activiteiten gelogd.

Deze succesvolle inzet van Geocortex bewijst dat geavanceerde web-GIS-toepassingen in recordtempo ontwikkeld kunnen worden, met minimale kosten en zonder functionele beperkingen. Naar de toekomst toe; het beheer van de Geokijker is eenvoudig en het Verkeerscentrum kan zelf instaan voor onderhoud en updates.

Telerad Website FANC live !

Het TELERAD-netwerk is het automatische meet- en alarmnetwerk voor radioactiviteit op het Belgische grondgebied. Het bestaat uit 250 meetstations die voortdurend de radioactiviteit in de lucht en in het water van rivieren meten. Deze meetpunten zijn verbonden met een centraal systeem dat automatisch wordt gealarmeerd als abnormale verhogingen van radioactiviteit worden gedetecteerd.

SIGGIS heeft met behulp van Geocortex Essentials op minder dan 10 werkdagen een nieuwe, interactieve en gebruiksvriendelijke website ontwikkeld voor het TELERAD-netwerk. Zo kan je de meetgegevens op een kaart in real time raadplegen (een waarde per uur), maar je kan ook de resultaten van een één dag voor een bepaald meetstation opvragen. De nieuwe website heeft ook een mobiele versie, zodat deze eenvoudig op een smartphone of tablet te raadplegen is.

Website : www.telerad.be

The European Commission has launched Atlas of the Sky

Atlas of the Sky offers an easy way to get access to a comprehensive set of air transport related information for Europe and the World through a powerful user-friendly web map application. This Web application – based on ArcGIS API for Javascript and ArcGIS Server – is developed and updated by our GIS consultants for the Directorate-General for Mobility and Transport of the European Commission (MOVE). Atlas of the Sky offers cartographical reporting tools by providing a user-friendly interface for accessing many air related information as yearly seats/tons available, total passengers carried, ground handling, public service obligations, horizontal and comprehensive aviation agreements, fleet by type/age of aircraft…

Visit Atlas of the Sky

Felicitaties aan NGI met de E-Gov Award Samenwerking 2017 !

Op 7 december 2017 won het Nationaal Geografisch Instituut de e-Gov Award 2017 in de categorie Samenwerking. Het winnende project “Cartografie voor Natuurbranden” werd uitgevoerd met het ASTRID Geoportal, een viewer op basis van Geocortex die door SIGGIS werd gerealiseerd. Eerder dit jaar haalde dit project reeds de nationale media met een oefening rond bosbranden in de Kalmthoutse Heide.

Ingrid Vanden Berghe, Algemeen Bestuurder van het NGI, is bijzonder opgetogen met deze prijs en vooral voor de waardering van de samenwerking waar het instituut zich steeds voor inzet.

URL : https://atv.be