Schoolfietsroutekaarten volledig digitaal in West-Vlaanderen

De veiligheid van fietsende leerlingen is al lange tijd prioriteit van de openbare besturen. Bij aanvang van ieder schooljaar publiceert het Provinciebestuur van West-Vlaanderen daarom een speciale schoolfietsroutekaart. Vanaf dit jaar is deze kaart nog enkel digitaal te verkrijgen via www.schoolfietsroutekaart.be. De integratie van deze site werd door SIGGIS uitgevoerd.

De digitale schoolfietsroutekaart is raadpleegbaar op pc, tablet en smartphone. De toepassing heeft een “responsive design” en past zich automatisch aan aan het formaat van het scherm.

Een ander groot voordeel van de digitale -online- aanpak is dat de achterliggende informatie eenvoudig kan worden geüpdatet door het provinciebestuur. Hierdoor beschikken leerlingen, ouders en leraren altijd over de laatste informatie, specifiek die van hun omgeving.

De toepassing bevat allerhande bijkomende informatie zoals wegenkaarten, luchtfoto’s, Google Streetview, de haltes en routes van openbaar vervoer en ligging van verschillende openbare voorzieningen zoals sportterreinen en bibliotheken. De gebruiker kan zelf ook kaarten afdrukken.