SIGGIS vervoegt de NRB-groep

Henri Van Oosterwyck (SIGGIS) en Eddy Pacquée (CEVI/Logins/ NRB GROUP) ondertekenden op 24 mei 2018 het akkoord, dat maakt dat SIGGIS NV en SIGGIS SAS vanaf heden deel uitmaken van de NRB Group en dit onder de leiding van CEVI/Logins.

De SIGGIS groep (Spatial Intelligence, Genuine & Generic IT Solutions) realiseert een jaarlijkse omzet van 4,5 miljoen euro en is gespecialiseerd in GIS-software en GIS-consultancy.

De belangrijkste klanten zijn de nutssectoren, de publieke overheden en de industrie. SIGGIS blijft Esri subdistributor in België en is Geocortex en UT reseller in België en Frankrijk. Het nieuwe directiecomité bestaat uit: Christoph Verheecke (CEO) en Eddy Janssen (COO). Het voormalige management: Henri Van Oosterwyck, Lieven Verheust en Peter Vansteenkiste blijven als sleutelpersonen aan boord en verbonden er zich toe het nieuwe directiecomité maximaal te ondersteunen.

Met een geconsolideerde omzet van 323 miljoen euro en meer dan 2.000 medewerkers behoort de NRB Groep vandaag tot de top van de Belgische ICT-sector. NRB helpt zijn klanten de troeven van ICT ten volle te benutten. NRB biedt een compleet gamma van diensten aan rond vier assen: consultancy-, software-, infrastructuur- & clouddiensten en managed staffing.

NRB implementeert en beheert de IT- infrastructuur van zijn klanten, “on premise” bij de klant, in de publieke cloud of vanuit zijn eigen datacenters gevestigd in Herstal en Villers-Le-Bouillet. NRB ontwerpt, ontwikkelt, beheert en onderhoudt ook diverse applicaties (mainframe of open systemen). De toetreding van SIGGIS tot de NRB Group, die reeds een participatie heeft in andere sectorspecifieke ondernemingen zoals Xperthis, Civadis, CEVI/Logins, Afelio and Trasys International, zorgt ervoor dat NRB nu ook over een GIS-competentiecentrum beschikt.

SIGGIS Group en CEVI/Logins gebruiken dezelfde technologie, delen belangrijke klanten zoals de steden Antwerpen en Gent en de provincies en delen dezelfde ICT-uitdagingen. Dit betekent een wereld vol opportuniteiten en synergiën voor twee uiterst complementaire bedrijven.

De nieuwe aandeelhouders engageren zich naar de klanten om de dienstverlening verder te verbeteren en een aanbod te voorzien dat de volledige levenscyclus van een IT-oplossing omvat: van idee tot uitwerking, van uitwerking tot hosting van de applicaties. We zijn ervan overtuigd dat onze gebundelde krachten een positief effect zullen hebben op de dienstverlening naar onze klanten.