PYTS: Maak Python scripts voor ArcGIS Pro

Deze cursus leert u hoe u Python3 scripts kan schrijven voor ArcGIS Pro. U leert onder meer hoe u alledaagse taken voor databeheer kan scripten en hoe u geoprocessing workflows kan automatiseren. Verder leert u technieken aan om uw scripts te delen, zodat ze makkelijk toegankelijk zijn voor anderen in ArcGIS Pro, maar ook daarbuiten.

Onderwerpen: 

  • In de praktijk brengen van Python syntax regels, technieken om om te gaan met errors en validatie-technieken voor het creëren van robuuste Python scripts voor ArcGIS Pro.
  • Aanwenden van lijsten en loops voor iteratie van geoprocessing taken binnen een script.
  • Aanwenden van cursors voor het editeren van attributen en het creëren en wijzigen van ruimtelijke objecten.
  • Creëren van geoprocessing packages en tools op basis van een custom Python script om uw scripts ook toegankelijk te maken voor andere ArcGIS gebruikers.

Doelgroep: 

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die met Python scripting aan de slag wil om GIS-taken te automatiseren. Ook interessant voor personen die al ervaring hebben met Python binnen ArcMap (Python2) en die de nieuwe syntax (Python3) voor Python-scipts voor ArcGIS Pro willen inoefenen.

Deelnemers aan deze opleiding wordt aangeraden om eerst de opleiding APEW: Inleiding tot ArcGIS Pro of de opleiding PROM: Migreren van ArcMap naar ArcGIS Pro te volgen.

Lengte: 
3 dagen

Prijs: 
1296,- EUR