Provincie Antwerpen

Met de “Provinciale Fietsbarometer” wil het provinciebestuur Antwerpen alle fietsende inwoners informatie bezorgen over het fietsgebruik, de veiligheid en het comfort. SIGGIS werd geselecteerd voor de realisatie van een webportaal met kaart-, rapport- en grafiekweergave van gegevens van 4 verschillende databronnen: fietstellingen, meetfiets, fietsongevallen en enquêtes bij fietsers in de provincie Antwerpen.

Een slimme dataconversie biedt een essentiële bijdrage aan de performantie van het resultaat. Er werden duurzame processen gedefinieerd die de uiterst gedetailleerde brondata samenbrengen en aggregeren op de gewenste thematische niveau’s. Er werden kaarten, workflows en rapporteren geconfigureerd om al de resultaten inzichtelijk en bevattelijk voor te stellen.

Geocortex Essentials, HTML5 en ArcGIS zijn de logische technologische keuzes voor deze investering waarvan het resultaat ‘future proof’ en gebruiksvriendelijk moet zijn. Er werd gekozen voor een pragmatische projectuitvoering, met frequente afstemming tussen het projectteam en de opdrachtgever en met een beperkt aantal iteraties. Gezien het brede doelpubliek, werd bijzondere aandacht besteed aan de ergonomie en de gebruiksvriendelijkheid van de user interface.

“De fietsbarometer is voor ons een zeer belangrijk project met een hoge visibiliteit voor een groot publiek. De samenwerking tussen de medewerkers van het provinciebestuur en SIGGIS is prima verlopen. Het hele projectteam heeft heel wat creativiteit, technische kennis en gedrevenheid getoond. We zijn zeer tevreden over het resultaat.”

– Chris Brouwers, Diensthoofd Mobiliteit, Provincie Antwerpen

URL : http://fietsbarometer.provincieantwerpen.be/geoloketten/?viewer=fietsbarometer